Започна срещата в Белия дом между президента на САЩ Джо

...
 Започна срещата в Белия дом между президента на САЩ Джо
Коментари Харесай

Байдън нарече Риши Сунак „г-н президент“

 

Започна срещата в Белия дом сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и английския министър председател Риши Сунак, съобщи Ройтерс.

Основни тематики на диалозите им са войната Русия против Украйна и икономическата сигурност, както заяви по-рано говорителката на американското президентство Карин Жан-Пиер.

Срещата се организира в миг, когато западните сили се пробват да открият кой е отговорен за разрушаването на язовирната стена на Каховската Водноелектрическа централа в Южна Украйна, наводнило огромен регион и предизвикало огромни вреди. Киев и Москва се упрекват взаимно за този акт, отбелязва Ройтерс.

Други тематики на диалозите сред водачите на Съединените щати и Англия, две страни близки съдружници, ще бъдат сигурността, в това число в Азия, Северна Ирландия и изкуственият разсъдък.

Посрещайки английския министър председател, президентът на Съединени американски щати по простъпка го назова " Г-н Президент ", заяви ДПА.

След това 80-годишният Байдън, който разгласи, че ще се бори за преизбиране следващата година, бързо се поправи, като даже се пошегува, че е повишил своя посетител.

" Е, Г-н Президент, Г-н Президент, преди малко ви покачих. Г-н Министър-председател, ужасно е отново да се забележим ", сподели Байдън на 43-годишния Сунак.

Британският министър председател, наподобява, се засмя на грешката, която не е първа за американския президент напоследък, отбелязва ДПА.

Сунак, който зае поста през октомври, е в Белия дом за първи път, съобщи Българска телеграфна агенция.

След това американският президент напомни, че се е срещнал няколко пъти с английския министър председател през последните месеци - в Сан Диего, Белфаст и Хирошима.

" И в този момент ще решим всички проблеми на света в идващите 20 минути ", добави Байдън, още веднъж в закачлив звук.

След края на срещата си президентът на Съединени американски щати и британският 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР